Backstage: tussen de stadstuinen

leonie7

Daar is ‘ie dan, mijn eerste blog! Waar schrijf je over in zo’n eerste artikel? Over iets wat veel mensen niet van mij weten, namelijk dat ik ook buiten fotografeer. Zo spectaculair is dit niet, maar toch weten weinig mensen dit over mij. Ik moet ook eerlijk zeggen, dat ik het heel tof vind om met een creatief team een mooie editorial in mijn studio te maken. Maar dat neemt niet weg dat dit buiten of op locatie ook kan. +1 voor mijn bucketlist.

Oud-klasgenootje Leonie Verhoef, check haar werk hier trouwens, whatsappte mij laatst. Ze heeft een opleiding gevolgd tot visagist en volgt tegenwoordig ook een opleiding om te mogen knippen, dus ze wilde haar portfolio uitbreiden. Nu wilde ze een foto met zo’n mooie summerglow, maar dat is knap lastig zo begin maart. Toch prikte we een datum en probeerde we het beste er van te maken.

Locatie

De locatie was nog een zoektocht. Nog niets is mooi of in ieder geval wat lijkt op de natuur zoals in augustus bijvoorbeeld. Wel had ik direct een idee waar we foto’s konden maken, waarbij dit niet zou uitmaken. Vlakbij waar ik woon heb je een paar stadstuintjes die eigenlijk niet opvallen. Maar als je vaker fotografeert zullen je herkennen dat je op alles let als je in de auto zit, om maar die ene mooie locatie te ontdekken. Dat was deze dus. Hij stond al een tijdje op mijn lijstje, maar zeker als het dicht bij je huis is, voelt zo’n plek niet bijzonder of mooi. Nu dus toch wel!

leonie5

Licht

Wat je in een studio merkt, maar buiten nog meer is hoe bepalend het licht kan zijn. We hadden afgesproken om 14:00 uur. Niet het meest tactische qua zonlicht, maar in de ochtend was het te mistig. Voor elke shoot die op locatie is neem ik mijn reflectiescherm mee. Vaak om met de witte of gouden kant het licht een extra boost te geven of om schaduwen op te vullen. Dit keer gebruikte we hem heel anders. Leonie (nogmaals dank) fungeerde als levende schaduw. Het was precies perfect. De achtergrond was zonnig en haar zusje Dianthe, wat het model was deze shoot, was uit het licht. Check de foto hieronder wat het resultaat is zonder (links) en met scherm (rechts).

leonie-3web

leonie4

Geef een reactie