Maandoverzicht juni: TFD, Amsterdam & heel veel haar

Maandoverzicht juni Jessy van der Vlist

Omdat ik vaak de vraag krijg wat ik nu precies allemaal doe is er deze nieuwe rubriek: elke eerste van de maand een overzicht van wat ik afgelopen maand gedaan heb. Deze maand: The Flying Dutch, een hairshoot en een eind + een nieuw begin!

4 juni was de tweede editie van The Flying Dutch en het was dan ook de tweede keer dat ik aanwezig was. Na lang in de online wachtrij gezeten te hebben was het niet gelukt om 8 kaarten te kunnen kopen voor Eindhoven (E3 strand, zon, goede muziek: top combinatie), dus gingen we weer voor Rotterdam. Festivals en Nederland is denk ik niet zo’n goede combinatie. De dagen voor The Flying Dutch waren we overal op zoek naar poncho’s, want één ding was zeker: die zouden we nodig hebben. De ochtend dat het zover was bleek toch alles mee te zitten, hallo #korte broek en #zonnebrand. Onderweg naar het festival werd het alleen maar beter en beter tot een uurtje of 5 ’s middags. Rustig aan m’n pannenkoek en hamburger brak de hemel echt open. In een tent schuilen met 5000 mensen die bedoelt is voor net 200 is misschien niet ideaal, maar weet je? Het was een top dag! Goede muziek, vrienden om je heen en gewoon helemaal niets. Nu twee keer op rij naar The Flying Dutch geweest te zijn ben ik wel benieuwd naar iets anders, misschien Amsterdam Open Air? Mocht je ideeën hebben, deel ze! Dan zet ik ze op m’n bucketlist en zien we elkaar misschien wel daar.

stage - Jessy van der Vlist

Van januari tot en met begin juni heb ik stage gelopen bij Webcolors Group in Oosterhout. Naast fotografie studeer ik namelijk nog. Communication & Multimedia Design in Breda om precies te zijn. Ik verzorgde hier de vormgeving en de strategische online marketing. Na een tof half jaar stage gelopen te hebben, vroegen ze of ik wilde blijven tot december. Daar hoefde ik niet lang over te twijfelen. Dus tot en met december werk ik, naast mijn minor in Rotterdam en m’n fotografie, bij Webcolors.

Ik was dus klaar met stage en had wat vrije dagen over, voordat ik weer hoefde te beginnen bij stage werk. Sophie was ook vrij dus we besloten om lekker naar Amsterdam te gaan. Zo lunchte we bij Van Harte en bezochten we nog wat pop-up stores. We beseften ons in de trein terug, dat we dit eigenlijk te weinig doen. Deze zomer willen we dan ook veel meer hotspots bezoeken in Nederland.

Verder schoot ik ook nieuwe beelden voor Leonie in haar portfolio. Ze is nu namelijk naast visagiste ook kapper en wilde foto’s hebben om dit online bekend te maken. De eerste shoot was met haar twee zusjes en de tweede shoot was met Naomi en Amanda. Voor deze laatste shoot had ik een primeur: m’n nieuwe camera was binnen! Een mooie gelegenheid dus om te testen.

En dan juli

Juli staat in het teken van ontspanning en toffe dingen. Zo ga ik morgen naar een lezing van Liselotte Fleur, wie ik al een lange tijd bewonder om haar fotografie en algehele mindset! Verder ga ik heerlijk twee weken met Sophie naar Lanzarote, waar we een mooie samenwerking gaan uitwerken. Maar dit en meer in het volgende artikel!

Geef een reactie